Onko mitään herkullisempaa maan päällä kuin itse tehty makkara? Tämä lähes kadonnut kansanperinne saa päivänvaloa! Ohjeen on minulle opettanut 7 vuotta sitten yli 90 vuotias vanha rouva. Tämä on todellinen gourmet elämys ja makkara on 100% lihaa (EI jauhoille!).
Aineet
2 metriä suolta
1 kg porsaan niskaa
1 kokonainen valkosipuli
suolaa, pippuria
Ohje
- Leikkaa liha pieniksi kuutioksi (kuva 1) ja hienonna valkosipuli.
- Sekoita lihan joukkoon valkosipuli sekä suolaa ja pippuria haluamasi määrä.
- Huuhtele suoli kylmällä vedellä sisältä ja ulkoa.
- Suoli kannattaa leikata n. 75cm pätkiin. Tee umpisolmu jokaisen suolen päihin.
- Venytä suolen toinen pää etusormen ja peukalon/nimettömän ympäri (kuva 2) ja aloita täyttäminen lihalla.
- Kun olen työntänyt n. 8 palaa suoleen, vie liha suolen päähän ja purista ylimääräiset ilmat pois suolesta. Toista tämä kunnes makkara-annos on mieluisen kokoinen. Tee umpisolmu, mutta älä katkaise suolta vaan jatka täyttämistä samalla tavalla. Näin suolta ei mene hukkaan ja makkaran paistettua se on helppo leikata solmukohdista.
- Makkarat kannattaa asetella öljyttyyn keraamiseen vuokaan (kuva 3) ja pistellä turhat ilmat pois neulalla.
- Paista makkaraa n. 45 min. verran 225 asteessa tai kunnes pinta on ruskeaa.
- Bon apetit!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.