Aineet (neljälle)
500g jauhelihaa 1/2 rkl suolaa 1tl pippuria oksa tuoretta rosmariinia 1 1/2 dl leivänmuruja 1 kananmuna 1 iso sipuli 2 kynttä valkosipulia öljyäOhje
- Hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään öljyä lukuunottamatta.
- Kuumenna valurautapannu ja kaada reippaasti öljyä pannulle. Pannun pitää peittyä tasaisesti öljyyn.
- Kasta sormesi veteen j apyörittele mieleisesi kokoisia pihvejä. (tein itse aika pieniä, niin tulee kpl määrää enemmän). Kasta sormesi ennen jokaisen pihvin muotoilua-se helpottaa työtä huomattavasti.
- Asettele pihvit kuumalle pannulle. Anna pihvien ensiksi hieman ruskistua ja sitten laske lämpötilaa ja anna pihvien paistua n. 5min. Käännä tämän jälkeen pihvit ja nosta taasen lämpötilaa. Kun toinenkin puoli saa väriä laske lämpötilaa ja anna pihvien kypsyä n. 10 min. Varmista että pannussa on koko ajan reippaasti öljyä!
Jugurttikastikkeeseen tarvitset: bulgarian jugurttia, hieman suolaa, juoksevaa hunajaa, sitruunan mehua sekä tuoretta persiljaa. Sekoita ainekset makusi mukaan! Tarjoa dippinä kebakoiden seuraksi!
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.