Baklava reseptejä on yhtä paljon kuin tekijöitä. Tämä on oma variaationi.

 

 

Ainekset

450g filotaikinaa

sulatettua voita

sokeria

pähkinöitä (pistaasi, hassel..)

kanelia

3,5 dl vettä

1dl hunajaa

appelsiinin raastettu kuori

kanelitanko

 

Ohje

  1. Voitele jokainen filotaikina sulatetulla voilla ja kasaa päällekkäin voideltuun neliskulmaiseen vuokaan.
  2. Mielesi mukaan laita kolmen kerroksen väliin keskenään sekoitetut pähkinä, sokeri ja kaneli.
  3. Kun kaikki taikinat ovat vuoassa, leikkaa reunat tasaisiksi ja tee taikinan pintaan viillot siten että pintaan muodostuu vinoneliöitä. Kaada lopuksi runsaasti voisulaa päälle.
  4. Paista 170 asteessa n. 70min.
  5. Tee hunajasiirappi: laita kattilaan vesi, hunaja, kanelitanko sekä appelsiininkuoret ja keitä niin kauan että keitosta on puolet jäljellä alkuperäisestä. Levitä lämpimän paistoksen päälle.