Englantilaiseen perinteeseen kuuluu, että joka joulun alla tehdään uusi Chrismas pudding eli Jouluvanukas, jota sitten säilytetään aina seuraavaan jouluun asti. Niin on meilläkin pari kertaa tehty ja voin vain todeta että tämä kakku on kokeilemisen avoinen. Niin hyvää on ja on myös loistava show numero jouluaterian päätteeksi jolloin pudding liekitetään ennen tarjoilua! Ohje on napattu vuosia sitten kirjasta "Isoäidin jälkiruokia".
2 dl vehnäjauhoja 250g munuaisrasvaa tai voita 175g korintteja 350g rusinoita 1dl mantelirouhetta 4 munaa 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori 250g korppujauhoja 250g fariinisokeria 175g sulttaanarusinoita (keltaisia) 100g appelsiininkuorihilloa 1/2 raastettua muskottipähkinää 1/2 tl jauhettua maustepippuria 1 1/2dl tummaa olutta 1 dl konjakkia
- Jauha lihamyllyn läpi rasva, rusinat ja appelsiinin ja sitruunan kuoret. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita.
- Anna maustua yksi yö vuorokausi jääkaapissa.
- Kaada taikina voideltuun vanukasvuokaan ja peitä se voipaperilla ja kannella.
- Kypsennä liedellä vesihauteessa noin 4 tuntia.
- Jäähdytä ja säilytä seuraavaan jouluun.
- Kumoa tarjottaessa ja liekitä konjakilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.