Tuli selailtua Ruokalan sivuja ja löysin sieltä tämän italialaisen antipasto ohjeen jota hieman muuttelin. Tein kääryleitä myös kesäkurpitsasta ja laitoin kääryleet lopuksi uuniin. Herkkua!

(neljälle)

1 kesäkurpitsa
2 munakoisoa
isoja kinkkusiivuja
300g mozzarellaa
tuoretta rosmariinia
parmesaania
oliiviöljyä
merisuolaa
vehnäjauhoja
 
  1. Laita pannulle öljyä siten että pannu peittyy kokonaan öljyyn. Kuumenna pannu.
  2. Leikkaa kurpitsa ja munakoiso pituussuunnassa pitkiksi, n.2 cm paksuiksi siivuiksi. Jauhota siivut kummaltakin puolen ja paistaöljyssä kunnes ovat pehmentyneet ja öljy on imeytynyt niihin.
  3. Asettele paistetut siivut talouspaperin päälle. Näin ylimääräinen rasva saadaan pois ja imeytettyä talouspaperiin.
  4. Ripottele jokaisen munakoiso sekä kurpitsasiivun päälle ensin murskattua merisuolaa jonka jälkeen asettele jokaisen päälle siivu kinkkua ja leikattua mozzarellaa ja lopuksi yksi pieni rosmariinin oksa. Kääri rullalle ja asettele rullat tiiviisti toisten viereen öljyttyyn vuokaan. Ripottele päälle parmesaaniraastetta. Paista kääryleitä n. 10-15 min 200 asteessa.