Superherkullinen ja mehevä porkkanakakku! Lisäsin ohjeeseen enemmän porkkanoita kuin yleensä. Pari porkkana ei riitä läheskään. Porkkanakakun ongelma on yleensä se että se on liian kuiva, mutta tällä ohjeella se on mehevämpää mehevämpi!



Aineet

8dl porkkanaraastetta
1,5dl mantelirouhetta
4,5dl täysjyvävehnäjauhoja
3,5dl ruokosokeria
4 kananmunaa
1/2 tuoretta ananasta
2dl rypsiöljyä
3tl kanelia
1tl kardemummaa
1tl inkivääriä
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
Kuorrutus
400g maustamatonta tuorejuustoa
2dl ruokotomusokeria
1½rkl sitruunamehua
 
Ohje
 
  1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon öljy.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, mausteet  ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.
  3. Kuori ja paloittele pieneksi puolikas ananasta.
  4. Lisää lopuksi taikinaan porkkanaraaste ja ananas. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  5. Paista 175C asteisessa uunissa n. 55min. Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.
Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.