Aineet

4 munaa

5 keltuaista

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl perunajauhoja

3 dl hilloa

5 dl täysmaitoa

5 liivatelehteä

2 1/2 dl kermaa

Kääretorttu

  1. 4 kananmunaa vatkataan 1 dl sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Lisätään lopuksi siivilän läpi 1 1/2 dl perunajauhot ja sekoitetaan varovasti.
  2. Taikina kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja paistetaan valmiiksi 200 asteessa.
  3. Kauniin keltaiseksi paistunut taikina otetaan uunista ja kumotaan sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Leikkaa tarvittaessa kovat reunat pois.
  4. Täytä kääretorttu hyvällä vadelma- taikka metsämarjahillolla ja kääri tiukalle rullalle.
  5. Pane jääkaappiin vetäytymään ainakin tunniksi.

Kohokas

  1. Kattilaan kaadetaan 5dl täysmaitoa ja kokonainen halkaistu vaniljatanko. Vaniljatankoa keitetään n. 15 min ajan. Ota tanko pois, rapsuta puolikkaan sisältä vaniljasiemeniä maitoon ja laita vaniljatanko takaisin säilöön. 
  2. Vatkaa keskenää 5 keltuaista ja 1/2 dl sokeria ja lisää lämpimään vaniljamaitoon.
  3. Keitä seosta miedolla lämmöllä kunnes munat ovat kypsyneet, eli munamaito alkaa olla kiisselimäistä. Varo juoksuttamasta kananmunia.
  4. Vatkaa valmis munamaito tasaiseksi. Lisää 5 liivatelehteä, jotka on ensin liotettu kylmässä vedessä ja sulatettu tilkkaan kiehuvaa maitoa.
  5. Vatkaa 2 1/2 kuohukermaa ja lisää varovasti käännellen jäähtyneeseen munamaitoon.

Charlotte

  1. Leikkaa kääretortusta ohuita siivuja ja vuoraa niillä iso pyöreä vuoka taikka jos haluat tehdä yhden annoksen Charlottoja niin laita yksi kääretorttuviipale jokaisen pienen kohokasvuoan pohjalle. (Kohokasvuoat tai iso vuoka kannattaa vuorata ihan aluksi vaikka jollain kelmulla, niin kumoaminen on helpompaa ja jälki siistimpää)
  2. Kaada munakermamaito kääretorttujen päälle ja anna seistä jaakapissa vähintään 24h.
  3. Jos olet tehnyt yhden ison Charlotten niin leikkaa vuoan ympäriltä ylimääräiset kääretorttuviipaleet ja kumoa kauniille astialle. Annos Charlottat kumotaan varovasti pienelle lautaselle. Koristele mansikoilla taikka kermalla.