Tämä superherkullinen bataattikeitto on itse keksimä luomus. Kevennän bataatin "raskaan makeaa" makua happamalla omenalla. Toisaalta keiton sosemaista koostumusta ryhditetään ja annetaan sile voimakas vastamaku italialaisella kuivalla salamilla. Rosmariini, hitunen chilipaprikaa ja juustoinen ruokakerma kruunaavat keiton.
Ainekset
500g bataattia
1 sipuli
1/2 chilipaprika
2 valkosipulinkynttä
1 omena
n.6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1prk valio ruokakerma "kolme juustoa"
salamia
rosmariinia
suolaa
OHJE
- Kuori ja hienonna bataatti, sipuli, omena, valkosibuli sekä chili.
- Kuullota runsaassa oliiviöljyssä n.15min. Älä ruskista!
- Siirrä pehmentyneet kasvikset kattilaan ja lisää kasvisliemi. Kaada kattilaan vettä sen verran että vihannekset juuri ja juuri peittyvät.
- Keitä n. 20min ja lisää joukkoon ruokakerma. Soseuta.
- Hienonna salami ja lisää se keittoon (mieluiten italialainen kuiva salami). Salamia tarvitaan noin kourallinen.
- Mausta rosmariinilla ja suolalla.
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.