5 dl vettä
1pss kuivahiivaa
9dl luomu vehnäjauhoja
1rkl sokeria
2tl suolaa
1,5dl oliiviöljyä
1,5dl luomu vehnäjauhoja
(aurinkokuivattuja tomaatteja, tuoreyrttejä, parmesaania)
Valmistus
- Vatkaa voimakkaasti lämpimään veteen 9dl vehnäjauhoja ja niihin sekoitettu pss kuivahiivaa sekä sokeri. Anna turvota 1 tunti.
- Lisää loput vehnäjauhoista, suola, oliiviöljy sekä mielesi mukaan mausteita esim. pieniksi paloiksi leikattuja aurinkokuivattuja tomaatteja, mutta voi jättää mausteet myös kokonaan pois.
- Sekoita taikinaa 10 min.
- Varmista että taikina on tarpeeksi isossa kulhossa, peitä kulho ja laita jääkaappiin kolmeksi tunniksi.
- Sekoita 1/2 min verran taikinasta ilmakuplat pois ja laita se uudestaan jääkaappiin kolmeksi tunniksi.
- Nosta taikina jouhotetulle pöydälle. Kauli siitä levy ja jaa yhdeksään palaan.
- Nostata paloja vielä tunti.
- Paistetaan 200 asteessa n. puoli tuntia, taikka 175 asteessa 45min.
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.