2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakao jauhetta
1dl tomusokeria
100g kylmää voita
1 keltuainen
2-3 rkl kylmää vettä

350g tummaa suklaata
180g voita
2 rkl tummaa rommia
2 munaa
2 keltuaista
2rkl sokeria

  1. POHJA: sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi joukkoon. Lisää seokseen kevyesti vatkattu keltuainen sekä tarpeen mukaan vettä. Muotoile taikinasta kiinteä pallo ja anna taikinan levätä puoli tuntia jääkapissa.
  2. Kauli taikina ohueksi ja vuoraa vuoka. Laita uudestaan jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Laita taikinapohjan päälle leivinpaperia sekä painoja (esim.herneitä) ja esipaista pohjaa 12min 180C.
  4. TÄYTE: sulata vesihauteessa suklaa ja voi. Lisää rommi ja laita sivuun jäähtymään.
  5. Vatkaa keltuaiset, munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa-voi-rommiseos varovasti kananmunavaahtoon.
  6. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja laita suklaapiiras vielä n.10-15 minuutiksi uuniin.
  7. Anna piirakan jäähtyä kunnolla!

Tarjoile suklaapiiraan kanssa jäätelöä ja koristele tuoreella mintulla. Ohjeesta riittää ainakin kymmenelle henkilölle.