2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakao jauhetta
1dl tomusokeria
100g kylmää voita
1 keltuainen
2-3 rkl kylmää vettä
350g tummaa suklaata
180g voita
2 rkl tummaa rommia
2 munaa
2 keltuaista
2rkl sokeria
- POHJA: sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi joukkoon. Lisää seokseen kevyesti vatkattu keltuainen sekä tarpeen mukaan vettä. Muotoile taikinasta kiinteä pallo ja anna taikinan levätä puoli tuntia jääkapissa.
- Kauli taikina ohueksi ja vuoraa vuoka. Laita uudestaan jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Laita taikinapohjan päälle leivinpaperia sekä painoja (esim.herneitä) ja esipaista pohjaa 12min 180C.
- TÄYTE: sulata vesihauteessa suklaa ja voi. Lisää rommi ja laita sivuun jäähtymään.
- Vatkaa keltuaiset, munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa-voi-rommiseos varovasti kananmunavaahtoon.
- Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja laita suklaapiiras vielä n.10-15 minuutiksi uuniin.
- Anna piirakan jäähtyä kunnolla!
Tarjoile suklaapiiraan kanssa jäätelöä ja koristele tuoreella mintulla. Ohjeesta riittää ainakin kymmenelle henkilölle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.