Stockmannin herkusta napattu ohje. Superhyvää!

1 pkt amerikanpekonia
1 pieni purjo
1 iso sipuli
3 sellerinvartta
1 porkkana
1 iso valkosipulinkynsi
3 laakerinlehteä
1 rkl riivittyjä tuoreita timjaminlehtiä
4 kiinteää perunaa
2 rkl vehnäjauhoja
1, 3 litraa kalalientä
2 dl kuohukermaa
1-2 prk ( n. 350 g ) simpukoita vedessä
silputtua persiljaa, suolaa ja valkopippuria

 

Suikaloi pekoni, pilko sipulit, sellerinvarret, perunat ja porkkana. Kuullota ja ruskista pekoni, ja nosta rapea pekoni sivuun. Kuullota kasvikset pekonirasvassa ja lisää murskattu valkosipuli. Sekoita, lisää liemi, laakerinlehdet ja timjami. Keitä 15–20 minuuttia. Sekoita vatkaten vehnäjauhot kerman joukkoon ja suurusta keitto tällä seoksella, anna kiehua 5 minuuttia. Lisää simpukat ja pekoni, tarkista maku suolalla ja pippurilla ja viimeistele persiljasilpulla. Tarjoa sakea, kuuma keitto leivän kera.