Elämääkin paremmat gnocchit!

 

Aineet                                                      Kastike

3 perunaa                                                   2dl kermaa
1 muna                                                      iso pala gorgonzolaa
1/2tl suolaa
basilikan lehtiä
n. 2dl vehnäjauhoja
 
                                                                          
Ohje

 

  1. Keitä 3 keskikokoista perunaa kuorineen kypsiksi suolatussa vedessä.
  2. Kaada vesi pois ja kuori perunat heti.
  3. Muussaa potut metallisiivilän läpi.
  4. Kaada keittiönpöydälle vehnäjauhot ja tee syvennys. Laita syvennykseen muussatut perunat, suola, hienonnetut basilikanlehdet sekä vatkattu kananmuna. Sekoita kaikki nopeasti.
  5. Muovaa taikinasta kiinteä pyöreä pallo.
  • Jaa taikina pienempiin osiin ja pyörittele n. 2 kahden sormen paksuisia tankoja.
  • Leikkaa tangot pieniksi paloiksi ja pyöritä jokainen pala leikkauskohdasta kerran haarukan päältä. Tällöin siihen jää haarukan kuvio (katso kuva).
  • Keitä gnoccheja suolatussa vedessä. Gnoccheja ei tarvitse keittää pitkään. Heti kun gnocchit nousevat pintaan ne ovat valmiit.  
  1. Kaada kerma pannuun ja lämmitä kevyesti.
  2. Lisää kermaan gorgonzola juusto ja sulata kermaan.
  3. Kun juusto on täysin sulanut, lisää valutetut läpimät gnocchit seokseen. Sekoita kevyesti ja tarjoile heti!

Vinkkejä!

-Keitä perunoita hyvin hiljaa. Niiden kuori ei saisi rikkoontua; tällöin niiden mehevyys säilyy.
-On tärkeää että taikinaa tehdessä toimit nopeasti koska perunat eivät saisi koskaan jäähtyä.
-Jos gnocchit ovat keittämisen jälkeen kovin veteliä, niissä ei ole tarpeeksi jauhoja. Jauhojen määrää on vaikea arvioida, koska niiden määrä riippuu niin paljon perunoiden koostumuksesta. Tekemällä oppii.
Gnocchien tekeminen vaati hieman aikaa ja harjoittelua, mutta ne ovat elämääkin herkullisemmat!