Tämän herkullisemmaksi ei risottoa voi saada!

Aineet

3 dl risottoriisiä

2 rkl oliiviöljyä

n. 2 dl suppilovahveroita

2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

150g parmesaania

2 dl valkoviiniä

n.5 dl kanalientä

suolaa, pippuria

 

Ohje

  1. Kuumenna öljy valurautakattilassa. Kuullota silputtu sipuli, valkosipuli ja suppilovahverot.
  2. Lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Riisijyvien täytyy muuttua läpinäkyviksi. Laske lämpö miedommalle, esim. kakkoselle.
  3. Lisää 1 dl kanalientä ja anna nesteen imeytyä. Sitten lisää 1 dl valkoviiniä ja anna imeytyä. Toista näin kunnes kaikki loput kanaliemestä ja valkoviinistä on imeytetty riisiin.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää parmesaaniraaste.

Risotto on todella täyteläinen ruoka. Italiassa risotto nautitaan ilman mitään lisukkeita mutta mielestäni sen kaveriksi kannattaa kuitenkin tehdä yksinkertainen salaatti jossa on kirpeyttä ja joka keventää risoton täyteläisyyttä hetkittäin. Tarvitset salaattia varten vain paketin rucolaa, auringonkukkaöljyä, valkoviinibalsamicoa ja lusikallisen sitruunanmehua. Sekoita nämä kaikki ja anna marinoitua hetken.

Kaiken kruunaa aivan fantastinen Alkon uutuus: italialainen valkoviini Triade.  Etelä-Italian rannikolla sijaitsevan Vesuvius-tulivuoren lähistön vulkaanisen maaperän kukkulat tuottavat mineraalisia, raikashappoisia ja runsaita viinejä. Triade kevyt, raikkaan sitruunainen, mineraalinen aj hennon mausteisuuden värittämä.