Patatas aioli on pettämätön pikkuherkku jota sopii nauttia vaikkapa punaviinilasillisen kanssa.

 

 Aineet

perunoita

oliiviöljyä

1 prk bulgarian jugurttia

2 tl sitruunan mehua

1 tl currya

2 valkosipulinkynttä

suolaa, pippuria

  1. Leikkaa perunat puolikkaiksi pituussuunnassa . Älä kuori.
  2. Keitä perunoita suolatussa vedessä kunnes ne ovat kypsiä.
  3. Jäähdytä perunanpuolikkaita n. 5 min ajan. Leikkaa jokainen puolikas vielä kolmeen osaan.
  4. Laita pannulle reilusti öljyä ja paista perunaveneiden kaikki kolme puolta kunnes ne ovat ruskeita ja rapean näköisiä.
  5. Sekoita dippiä varten bulgarian jugurttiin kaksi murskattua valkosipulinkynttä, suola, pippuri, sitruunan mehu sekä curry.