Suomen ruokaperinteessä lihan ja kalan lisukevalikoima on aika yksitoikkoista: perunaa eri muodoissa. Vihannesten kirjo ei ole täällä kovinkaan suuri osittain ilmastomme vuoksi eikä suomessa osata yhdistää vihanneksia tavalla kuten esimerkiksi Kaukasuksessa jossa vihanneshöystöillä on aivan erityinen sija ruokakulttuurissa.

Tässä yksi herkullisimmista ohjeista joita tiedän! Letchoa kannattaa tehdä paljon; sen maku vain paranee päivä päivältä eikä tarvitse keittää perunoita/riisiä/pastaa joka päivä. Lecho on myös superterveellistä. Huono juttu ohjeessa on vain se, että lecho on NIIN hyvää, että se tuskin kovin montaa päivää säilyy koskemattomana :)

 

 

 

1 munakoiso

2 sipulia

2 porkkanaa

1 iso punainen paprika

2 tomaattia

1tl suolaa, 1 tl sokeria

 

Ohje

  1. Leikkaa munakoiso kuutioiksi, raasta porkkanat ja leikkaa pieneksi sipulit sekä paprika.
  2. Höystä nämä kaikki runsaassa auringonkukkaöljyssä wokkipannulla 20 min. verran. Älä paista! 
  3. Kun neste alkaa irrota vihanneksista, kuori ja pilko kuutioiksi tomaatit ja lisää ne höystöön. Mausta.
  4. Jatka höystämistä edelleen 45 min. Sekoittele välillä mutta muuten anna olla rauhassa kannen alla.
  5. Letchon kannattaa olla rauhassa ainakin tunnin verran paiston jälkeen jotta kaikki maut ehtivät tulla esiin.