Baklava reseptejä on yhtä paljon kuin tekijöitä. Tämä on oma variaationi.
Ainekset
450g filotaikinaa
sulatettua voita
sokeria
pähkinöitä (pistaasi, hassel..)
kanelia
3,5 dl vettä
1dl hunajaa
appelsiinin raastettu kuori
kanelitanko
Ohje
- Voitele jokainen filotaikina sulatetulla voilla ja kasaa päällekkäin voideltuun neliskulmaiseen vuokaan.
- Mielesi mukaan laita kolmen kerroksen väliin keskenään sekoitetut pähkinä, sokeri ja kaneli.
- Kun kaikki taikinat ovat vuoassa, leikkaa reunat tasaisiksi ja tee taikinan pintaan viillot siten että pintaan muodostuu vinoneliöitä. Kaada lopuksi runsaasti voisulaa päälle.
- Paista 170 asteessa n. 70min.
- Tee hunajasiirappi: laita kattilaan vesi, hunaja, kanelitanko sekä appelsiininkuoret ja keitä niin kauan että keitosta on puolet jäljellä alkuperäisestä. Levitä lämpimän paistoksen päälle.
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.