Tämä superherkullinen bataattikeitto on itse keksimä luomus. Kevennän bataatin "raskaan makeaa"  makua happamalla omenalla. Toisaalta  keiton sosemaista koostumusta ryhditetään ja annetaan sile voimakas vastamaku italialaisella kuivalla salamilla. Rosmariini, hitunen chilipaprikaa ja juustoinen ruokakerma kruunaavat keiton.

 

Ainekset

500g bataattia

1 sipuli

1/2 chilipaprika

2 valkosipulinkynttä

1 omena

n.6 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1prk valio ruokakerma "kolme juustoa"

salamia

rosmariinia

suolaa

 

OHJE

  1. Kuori ja hienonna bataatti, sipuli, omena, valkosibuli sekä chili.
  2. Kuullota runsaassa oliiviöljyssä n.15min. Älä ruskista!
  3. Siirrä pehmentyneet kasvikset kattilaan ja lisää kasvisliemi. Kaada kattilaan vettä sen verran että  vihannekset juuri ja juuri peittyvät. 
  4. Keitä n. 20min ja lisää joukkoon ruokakerma. Soseuta.
  5. Hienonna salami ja lisää se keittoon (mieluiten italialainen kuiva salami). Salamia tarvitaan noin kourallinen.
  6. Mausta rosmariinilla ja suolalla.